kostkarka do lodu

Kostkarka do lodu niezbędne urządzenie w gastronomi

Prowadząc profesjonalne usługi gastronomiczne koniecznie trzeba stawiać na nowoczesność i właściwe gospodarowanie czasem i pieniędzmi. Z tego powodu warto inwestować w sprzęty, które znacząco wpłyną na organizację pracy i oszczędności finansowe. Gastronomiczna kostkarka do lodu cechuje się ogromną wydajnością, dlatego wybierając odpowiednie urządzenie należy się głównie kierować zapotrzebowaniem na kostki lodu, jakie dany lokal codziennie generuje. Puby, bary czy restauracje zużywają znaczne ilości lodu, które głównie wykorzystywane są do schładzania drinków czy napojów, ale także do niektórych, wykwintnych potraw.

Jaka kostkarka do lodu sprawdzi się najlepiej

Decydując się na zakup urządzenia do produkowania lodu właściciel lokalu gastronomicznego powinien odpowiedzieć sobie na kilka pytań:

– czy to urządzenie jest potrzebne

– jeśli tak, to o jakiej wydajności

– na co zwracać uwagę przy zakupie

Nie ma najmniejszych wątpliwości, że prowadząc gastronomiczny biznes trzeba zainwestować w kostkarkę do lodu. Jednak, żeby jej zakup szybko się zamortyzował, należy zdecydować się na model o wydajności idącej za zapotrzebowaniem. Nie ma sensu kupować urządzenia o ponadprzeciętnych parametrach pracy, które produkuje 200 kilogramów kostek, kiedy potrzeba jedynie 20 kilogramów. Ważne natomiast jest zużycie energii. Wybierając zatem kostkarkę do lodu zwróćmy szczególną uwagę czy jest energooszczędna. Jest przecież zasilana prądem, a nie zależy nam na tym, aby rachunki za energię znacznie wzrosły.